Lasiterassin ostajan opas

Glasluckan auttaa tarvittaessa myös terassin rakentamisen lupa-asioihin liittyvissä kysymyksissä.

Tervetuloa Suomen Glasluckanin lasiterassin osto-oppaaseen. Käsittelemme oppaassa lasiterassin suunnittelua, hankintaa ja vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin kuten, kuinka hankin lasiterassin? Mitä tarvitsen lasiterassia varten? Tarvitsenko rakennuslupaa terassia varten? Mitä lasiterassi maksaa? Voiko lasiterassia käyttää talvella? Tarvitseeko lasiterassia huoltaa? Sekä moniin muihin.

Tunnetusti Suomen kesä on lyhyt ja terassista päästään nauttimaan vain muutamina kuukausina vuodessa. Lasitetun terassin avulla voit pidentää terassin käyttöaikaa useammalla kuukaudella. Mahdollisesti jopa ympärivuotiseksi keitaaksi. Mahdollisuudet ovat moninaiset ja terassin käyttötarkoitukset erilaiset. Lähdetään perehtymään siihen mitä lasitetun terassin hankinnassa tarvitsee ottaa huomioon ja kuinka pystyt hankkimaan lasitetun terassin.

Voit myös aina ottaa meihin suoraan yhteyttä tai moniin jälleenmyyjiimme. Autamme mielellämme kaikissa mahdollisissa terassiin liittyvissä kysymyksissä.

Soita: 03 588 7385
Laita sähköpostia: myynti@glasluckan.fi

Käy yhteystiedot sivullamme täyttämässä yhteydenottolomake.

1. Lasiterassin suunnittelu – mitä suunnittelussa tarvitsee huomioida?

Lasiterassia suunnitellessa on syytä huomioida terassin käyttötarkoitukset, milloin ja miten sitä halutaan käyttää ja huollon tarve. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja hyvät perustukset ovat kaiken lähtökohta.

1.1 Mihin terassia käytetään?

Mieti terassin sijainti ja kulkureitit huolella. Rakennetaanko lasitettu terassi rakennuksen yhteyteen vai erilleen, koska terassia odotetaan käytettävän eniten ja mistä aurinko paistaa silloin, kuinka suojaisa terassista halutaan tai missä kohtaa kulkureitit ovat mahdollisimman hyödylliset.

Lasitettu terassi tarjoaa monipuolisesti eri käyttömahdollisuuksia ja pidentää terassin käyttöaikaa. Avaa liukuvat lasiovet ja anna terassin yhdistyä ulkotiloihin saumattomasti tai pidä terassilasit suljettuna ja saat suojaa sateelta, tuulelta, siitepölyltä, lumelta ja jopa melulta. Lasiterassin kautta voit päästää lemmikit ulos leikkimään, viettää aikaa perheen kanssa, juhlia merkkipäiviä, viljellä kasveja tai käyttää esimerkiksi säilytystilana.

1.2 Perustukset

Jotta terassi kestää aikaa ja Suomen sääolosuhteiden rajut muutokset, tulee perustuksien olla kunnossa. On erittäin tärkeää, että terassi on rakennettu perustuksille jotka eivät liiku tai elä. Etenkin routivalla maaperällä oikeanlaisten perustusten tärkeys korostuu, ja tällöin kannattaakin aina konsultoida rakentamisen ammattilaista. Vähäistä routimista ei ole aina helppo havaita. Pohjatyössä tulee huomioida myös terassin alustan hengittävyys ja mahdollinen kasvillisuus. Jos patio on jo olemassa, on varmistuttava tämän kantavuudesta ja tarvittaessa vahvistaa rakenteita.

Glasluckan toteuttaa myös terassien perustuksia maapohjasta riippuen joko pilariharkko- tai ruuvipaaluperustuksina, lue lisää terassin perustuksista sivuiltamme tai voit myös aina kysyä meiltä lisätietoja.

1.3 Terassin sijoittaminen – ilmansuunnat

Etelään ja länteen suunnatut terassit ovat pääsääntöisesti lämpimimpiä, kun taas pohjoiseen ja itään suunnatut terassit ovat hieman viileämpiä. Tämä on hyvä huomioida terassin paikkaa suunniteltaessa ja käyttötarkoitusta pohdittaessa.

1.4 Terassin puitteiden värit ja lasitusvaihtoehdot

Muuhun maisemaan, ympäristöön sekä taloon luonnollisesti sopiva lasiterassi on ilo silmille. Glasluckanilla voit valita terassin alumiiniosien värin sekä lasien värisävyn omien mieltymystesi mukaisesti. Inspiraation lähteenä voit käyttää esimerkiksi referenssejämme.

Pääset myös valitsemaan joko pystypuitteellisen tai pystypuitteettoman lasituksen väliltä. Puitteellinen liukulasitus ei jätä rakoja, jolloin tämä tarjoaa parhaan suojan roskilta ja säältä. Pystypuitteeton liukulasitus puolestaan tarjoaa täysin esteettömät näkymät.

1.5 Voiko lasiterassia käyttää myös talvella?

Jos suunnitelmissa on käyttää lasiterassia ympäri vuoden, on tämä syytä huomioida jo suunnitteluvaiheessa mm. lisävarusteiden kuten lämmittimien hankinnassa. Lämmittimien avulla pystyt pidentämään terassin käyttöaikaa pitkälle syksyyn ja jopa ympärivuotiseksi.

Glasluckanin liukulasit on suunniteltu pohjoisiin oloihin sopivaksi. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, että lasit liikkuvat eri vuodenaikoina moitteetta ja valitessasi pystypuitteellisen liukulasiversion, ne ovat mahdollisimman tiiviit. Kiskojen vedenpoistoreiät ja kestovoideltu kuulalaakeripyörästö takaavat, että laseja on helppo liikuttaa myös pakkasella, eikä jää tai lumi estä liukulasien käyttöä. Lisävarustevalikoimastamme löydät mm. lämmittimet, terassimatot ja aurinkosuojat.

1.6 Turvallisuus, kestävyys ja huolto

Jos lasiterassilla ollaan aikeissa säilyttää jotain arvokasta, on tällöin syytä pohtia myös terassilasituksen lukitusvaihtoehtoja. Glasluckanilta löydät useita vaihtoehtoja niin avaimelliseen kuin sisäpuolelta tapahtuvaan lukitukseen. On myös hyvä tiedostaa terassin putoamiskorkeus. Jos terassin putoamiskorkeus on yli 50cm, laki vaatii että terassilla on kaiteet. Glasluckanin valmistamat lasikaiteet voidaan liittää suoraan lasiterassiin, tai niillä voi rajata sekä suojata erillisiä alueita.

Glasluckanin liu´utettavat terassilasit ovat rakenteellisesti erittäin vahvat ja suunniteltu järkevästi, ne kestävät ilman huoltoja tai korjauksia vuosikymmeniä, eikä niissä ole mekaanisia, kuluvia osia. Käyttämämme karkaistun lasin murtolujuus on jopa kolminkertainen karkaisemattomaan verrattuna. Karkaistu lasi antaa karkaisemattomaan verrattuna paremman kestävyyden iskuja, taivutusta ja lämpötilan vaihteluita vastaan. Karkaistu lasi on turvalasia, joka rikkoutuessaan muuttuu pieniksi tylppäpäisiksi muruiksi.

Koska tiedämme, että liukulasituksemme kestävät erinomaisesti suomalaisia sääolosuhteita ja niillä toteutettu terassilasitus on loistava ratkaisu, myönnämme lasitukselle 5 vuoden takuun valmistusvirheiden osalta.

Lasitetut terassimme on suunniteltu huoltovapaiksi, säännöllinen pesu pitää terassin raikkaana ja pidentää sen käyttöikää. On myös syytä huomioida, että lasitettu terassi ei ole tietyissä olosuhteissa täysin vesitiivis, ja pieniä määriä vettä voi päästä terassin sisälle. Tämä onkin syytä huomioida mm. terassin mattoa ja kalusteita valitessa. Glasluckanilta löydät myös terassille sopivan termomaton, joka kestää vaihtelevat sääolosuhteet ja kosteuden.

1.7 Lasiterassin valmistusmateriaali – ylivertainen alumiini

Terassin rungon tulee olla säävaihtelut kestävä. Tästä syystä olemme suunnitelleet laadukkaat, ekologiset ja pitkäikäiset alumiinirungot lasiterasseihin. Myös valmistamamme lasikatot on suunniteltu kestämään suuretkin lumikuormat. Voit siis nauttia terassistasi ympäri vuoden, ilman huolta rakenteiden kestävyydestä. Lasi ja alumiini terassin pääasiallisina rakennusmateriaaleina ovat myös erittäin helppohoitoisia.

Alumiinirungot kestävät vuosikymmeniä ja ovat täysin huoltovapaita. Verrattaessa esimerkiksi kestopuuhun, josta tulee ajan kuluessa ongelmajätettä, alumiini on täysin kierrätettävissä elinkaarensa lopuksi. Glasluckan lasitukset voidaan tarvittaessa liittää jo olemassa olevaan puurunkoon.

2. Rakennuslupa – tarvitsenko rakennusluvan terassille?

Rakennusmääräykset vaihtelevat Suomessa kunnittain, pääsääntöisesti luvan hankintaan on syytä varautua. Kuntakohtaisissa määräyksissä sinua auttaa kuntasi rakennusviranomainen. Useimmissa Suomen kunnissa on myös nykyisin käytössä Lupapiste palvelu, jonka kautta lupa-asiat on mahdollista hoitaa sähköisesti. Sesonkiaikoina keväällä ja kesällä kannattaa varautua pidempiin odotusaikoihin lupa-asioiden kanssa.

Terassin rakentamisen lupa-asioihin liittyvät dokumentit (kuten havainnekuvat ja terassin suunnitelma) sisältyvät tarvittaessa Glasluckanin terassitoimitukseen. Terassin tyyppi ja koko määrittelevät, millainen lupamenettely on tarpeen.

Yleisimmin lasitetun terassin rakentamiseen vaaditaan joko toimenpideilmoitus tai toimenpidelupa, joskus terassin rakentamiseen saatetaan tarvita myös rakennuslupa.

Ongelmien välttämiseksi rivitaloyhtiöissä kannattaa lupa-asioiden hoitamisen lisäksi pyytää kirjallinen suostumus terassin rakentamiseen isännöitsijältä, taloyhtiön hallitukselta ja seinänaapureilta.

Voit myös aina kysyä Glasluckanin asiantuntijoilta tai jälleenmyyjiltä apua terassin lupa-asioissa.

3. Kuinka paljon lasiterassi maksaa?

Valmistamme lasiterassit aina yksilöllisesti mittatilauksena, joten jokainen meiltä tilattu lasiterassi on erihintainen. Hinta muodostuu työn, lisäpalveluiden sekä itse terassin perusteella. Glasluckanilla voit vaikuttaa hintaan tilaamalla lasielementit asennuspalvelun kera tai kohteeseen suunniteltuina asennusvalmiina elementteinä, jotka voi tarvittaessa asentaa myös itse. Ottamalla yhteyttä jälleenmyyjiimme tai suoraan meihin, saat tarjouksen lasitetusta terassista ja tämän hinnasta

Pohtiessasi ja vertaillessasi eri lasiterassien hintoja ja toimittajia on syytä huomioida myös terassin kestävyyttä, huoltotarpeita sekä laadukkuutta. Valitsemalla halvimman vaihtoehdon saadaan harvoin parasta laatua – pitää paikkansa myös lasiterasseissa. Lasitetun terassin hankinnassa kannattaa harkita myös oman pankkisi rahoitusvaihtoehtoja. Tämän avulla jaat hankinnan kustannukset helposti sinulle sopiviin kuukausieriin.

4. Milloin on oikea aika hankkia lasiterassi?

Usein kesä on sesonkia lasiterassin hankinnassa ja tällöin aikataulut ovat pidempiä. Muina vuodenaikoina lupa-asiat hoituvat usein nopeammin ja näin myös terassin hankinta onnistuu nopeammalla aikataululla. Huomioithan, että yleensä talvi ei ole este terassin hankinnalle.

5. Kuinka hankin lasiterassin?

Tutustu erilaisiin vaihtoehtoihin, esimerkiksi referenssiemme kautta. Pohdi myös millaista alumiiniosien värimaailmaa haluat ja haluatko sävytettyä lasia, autamme mielellämme myös värivalinnoissa ja annamme lisätietoja. Pohdi myös olisiko pystypuitteellinen tai pystypuitteeton lasitus oikea ratkaisu. Ota tämän jälkeen yhteys asiantuntijoihimme tai jälleenmyyjiimme. Jälleenmyyjämme auttavat terassin mittaamisessa ja antavat tarjouksen lasiterassin hinnasta sekä toimitusajasta.

Halutessasi voit myös mitata lasitettavat aukot itse, jolloin voit saada tarjouksen jopa samana päivänä!

Sopimuksen mukaan saat lasiterassit joko asennettuna tai kohteeseen suunniteltuina asennusvalmiina elementteinä.

Terassin toimitusaika koostuu useasta eri osatekijästä, kuten mahdollisen toimenpideluvan tai rakennusluvan aikataulusta, jälleenmyyjiemme aikatauluista sekä tehtaamme tuotantoajasta. Lupa-asioissa kestää yleensä vähintään kuukausi. Lasiterassin valmistus kestää pääsääntöisesti noin 1-2 kk. Itse terassin asennus on useasti nopea toimenpide, joka vie vain muutaman päivän. Terassin hankinnassa saattaa siis kestää muutamia kuukausia, joten olemalla aikaisin liikkeellä varmistat haluamasi toimitusajan ja pääset nauttimaan lasitetusta terassista juuri silloin kun sitä tarvitset. Esimerkiksi kevään ylioppilasjuhliin kaavaillun terassin suunnittelu on syytä aloittaa jo kevättalvella.

6. Hankinnan jälkeen – terassin hoito ja takuu

Glasluckanin terassilasitukseen sisältyy viiden vuoden takuu valmistusvirheiden varalta. Alumiinisen kehikon ja kestävän suunnittelun ansiosta terassimme ovat myös huoltovapaita ja kaipaavat vain pesua sekä siivousta tarvittaessa.

Yli 30 vuoden kokemuksella voimme taata kestävät lasiterassit ympäri Suomen. Olemme apunasi koko terassin elinkaaren ajan ja voit aina kysyä meiltä lisätietoja.

Etkö löytänyt vastausta oppaasta tai haluat hankkia lasiterassin?

Soita: 03 588 7385
Laita sähköpostia: myynti@glasluckan.fi

Käy yhteystiedot sivullamme täyttämässä yhteydenottolomake.
Tai ota yhteyttä jälleenmyyjiimme.