Terassimatot

Termomatto on 100 % kotimainen matto, joka on suunniteltu kylmässä pohjolassa kohdattaville kylmille lattioille. Lämpöä eristävä matto on omiaan esimerkiksi terassimattona ulkoterassilla ja avoterassilla, parvekemattona, venemattona, asuntovaunussa tai vaikka kellarissa.

Kotimaisuuden lisäksi myymämme termomatto erottuu edukseen kilpailijoistaan erityisen mukavalla pinnallaan ja ainutlaatuisella lämmöneristävyydellä. Eristematon alta lattia ei pääse hohkamaan kylmyyttä, vaan esimerkiksi lasitetun terassin käyttömukavuus nousee välittömästi termomaton asennuksen jälkeen.

Hengittävä ja lämmin terassimatto

Termomaton ainutlaatuinen lämmöneristyskyky tulee sen eristepohjasta. Erikoissolumuovi ehkäisee ja eristää kylmyyden, mutta reikäkuviointi ja mattoa lattiapinnasta irti nostava epätasainen pinta tekee siitä myös erittäin hyvin hengittävän. Termomaton alle ei siis jää muhimaan kosteutta eikä matto ime itseensä kosteutta, vaan se pysyy kuivana ja näin myös lämpimänä.

Termomatossa käytetyt materiaalit on valittu niiden lukuisten hyvien käyttöominaisuuksien takia. Hengittävyyden, eristävyyden ja mukavuuden lisäksi termomatto on helposti puhdistettava, parantaa akustiikkaa vähentämällä kaikua ja matto on kevyt sekä joustava käsitellä. Maton siistinä pitoon riittää imurointi tai pelkkä harjaus, mutta sen voi myös pestä vedellä. Vesipesuun riittää 40 C°.

Termomatto soveltuu useisiin eri kohteisiin

Lämmin matto sopii ominaisuuksiensa ansiosta loistavasti myös useisiin muihin kohteisiin. Termomatto on suosittu ratkaisu esimerkiksi lasiterassille, venematoksi, asuntoautoon tai asuntovaunuun, parvekkeelle ja kellariin.

Termomaton ominaisuudet

  • Eristepohja on reikäkuvion ansiosta hyvin hengittävää, 4,5 mm paksua umpisolumuovia.
  • Termomaton pinta on paloturvallista ja itsestään sammuvaa, jalalle erittäin mukavaa 3 mm neulehuopamattoa.
  • Laminoinnin kanssa koko matto on noin 9 mm paksu.
  • Termomatto painaa vain noin 1,33 kg/m², eli se on kevyt ja mukava siirrettävä.
  • Mattoa on saatavilla kolmessa eri harmaan sävyssä, katso esimerkkikuvat alhaalta.

Vaaleanharmaa
Keskiharmaa
Tummanharmaa

Termomaton asennus ja työstäminen

Kevyen maton voi leikata esimerkiksi mattopuukolla haluttuun muotoon ja kokoon, tarkalleen kohteeseen sopivaksi. Matto asetetaan lattialle pohjapuoli ylöspäin, jossa termomaton voi leikata esimerkiksi koukkuteräisellä mattopuukolla. Kevyiden materiaalien ansiosta mattoa voi muotoilla ja viimeistellä myös terävillä saksilla.

Termomaton asennukseen ei käytetä kiinnitystarpeita, vaan solumuovipohjan kitkapinta pitää sen hyvin paikallaan.

Haluaisitko termomaton valmiiksi leikattuna? Ota yhteyttä ja kysy lisää asennuspalvelun mahdollisuudesta alueellasi!

Maton mittaus parvekkeelle ja terassille

Matto kannattaa leikata ja asentaa parvekkeelle tai terassille syvyyssuuntaisina paloina, eli lyhyemmän sivun mukaan paloiteltuna. Oikein mitoitettuna hukkapalat saadaan minimoitua ja lyhyemmät palat on helpompi tuulettaa, kuin koko parvekkeen tai terassin kokoinen yksi iso matto.

Eteistilat, käytävät, asuntovaunut, veneet ja muut kapeat tilat

Termomattoa kahta eri leveyttä 1000 mm ja 1500 mm, mikä kannattaa ottaa huomioon mattoa paloiteltaessa käyttötilaan. Suosittelemme ensisijaisesti poikkisuuntaisia paloja etenkin esimerkiksi oven eteen ja syvennyksiin, jonka jälkeen käytävämäiset tilat voi täyttää poikittais- tai pituussuuntaisilla paloilla – kummin päin maton saa parhaiten leikattua hukan minimoiden. Paloitellun maton reunat sopivat hyvin yhteen ns. puskusaumalla, eikä reunoja tarvitse kiinnittää erikseen.