Terassilasitus ja kotitalousvähennys – muista kotitalousvähennys terassilasituksen hankinnassa

Julkaistu

Terassilasitus lisää tunnetusti terassin arvoa, käyttöaikaa sekä kiinteistön jälleenmyyntiarvoa. Kuitenkin kertahankintana terassilasitus voi tuntua kohtuullisen mittavalta investoinnilta. Siksi onkin syytä muistaa, että terassilasituksen asentamisessa voidaan hyödyntää kotitalousvähennystä, jonka avulla lasitetun terassin hankintahinnasta voidaan nipistää huomattava summa. Lähdetään perehtymään siihen kuinka kotitalousvähennystä voidaan hyödyntää terassilasituksen hankinnassa. 

Kotitalousvähennyksen voi hyödyntää terassilasituksen asennuksesta

Vähennyksen voi hyödyntää terassilasituksen asentamisesta koituvista kustannuksista. Itse lasien, materiaalien tai muiden kulujen korvaamiseen vähennystä ei voida hyödyntää. Tämän takia laskussa on syytä huomioida, että työn osuus on erikseen eriteltynä sisältäen arvolisäveron. Vähennys lasketaan aina työn arvolisäverollisesta hinnasta. 

Vähennys määräytyy aina sille kalenterivuodelle jolloin lasku maksetaan eli esimerkiksi asennuspäivämäärä tai ostoajankohta ei vaikuta siihen milloin vähennystä voidaan hyödyntää. Vuonna 2022 ja 2023 kotitalousvähennys on 40% terassilasituksen asennuksen työn osuudesta  – 100€ omavastuu. 

Kotitalousvähennyksessä on 100€ omavastuu vuonna 2022 ja tämän ylittävästä kulusta voi saada vähennystä enintään 2250€/hlö/vuosi. Yhdessä taloudessa asuvan pariskunnan molemmat osapuolet voivat hakea kotitalousvähennystä jolloin kotitalousvähennystä voi näin saada maksimissaan 4500€/vuosi. 

Mitä vaaditaan, että voidaan hyödyntää kotitalousvähennystä terassilasituksessa?

Kotitalousvähennyksen voi hyödyntää mikäli:

  • Kyseessä on oma koti, vapaa-ajan asunto tai vanhempien/isovanhempien asunto. Hakijan tulee asua asunnossa vakituisesti, mutta tätä ei ole välttämätöntä omistaa
  • Kyseessä ei ole uudisrakentaminen, kuten alle 2v sitten rakennettu talo tai mökki
  • Lasituksen asentaja löytyy ennakkoperintärekisteristä, kuten Glasluckan. Voit tarkistaa asian yritys- ja yhteistötietojärjestelmästä.
  • Terassilasituksen laskussa on eritelty asennustyön osuus
  • Asennuksen on täytynyt tapahtua kuluvana tai edeltävänä vuonna. Tätä vanhempia töitä ei voi hyödyntää kotitalousvähennyksessä kuin oikaisuvaatimuksella

Kotitalousvähennys haetaan jälkikäteen verottajalta omavero palvelussa. Tätä varten tarvitset asennuksen tehneen yrityksen y-tunnuksen tai yksittäisen asentajan tapauksessa henkilötunnuksen sekä kuitin jossa laskun loppusumma on eriteltynä sisältäen alvin. 

Esimerkki kotitalousvähennyksen laskemisesta

Oletetaan että terassilasituksen työn osuudeksi muodostuu 4000€ sisältäen alv. Tästä 40% voidaan hyödyntää kotitalousvähennyksenä joka tarkoittaa 4000€ * 0,4 = 1600€ tästä summasta vähennetään vielä 100€ omavastuu jolloin kotitalousvähennyksen loppusumma on 1500€. 

Verottajan sivuilta saat ajankohtaiset tiedot kotitalousvähennykseen liittyen: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/vahennykset/kotitalousvahennys/

Voit aina kysyä lisätietoja meiltä tai jälleenmyyjiltämme kotitalousvähennykseen liittyen!

Katso myös artikkelimme siitä mistä lasiterassin hinta koostuu.

Oletko kiinnostunut ratkaisuistamme?

Soita: 03 588 7385
Laita sähköpostia: myynti@glasluckan.fi

Käy yhteystiedot sivullamme täyttämässä yhteydenottolomake.