Lasiterassin sisustus – näin sisustat lisäneliöt tyylikkäästi

Julkaistu

Lasiterassi tarjoaa tyylikästä ja käytännöllistä lisätilaa kotiisi. Lasituksen ansiosta terassia voidaan käyttää jopa vuoden ympäri, minkä ansiosta kotisi neliömäärä kasvaa kertaheitolla. Lue vinkkimme, joilla saat kaiken irti lisäneliöistäsi – esteettisyydestä tinkimättä.

Lasiterassin käyttömahdollisuudet

Jo suunnitellessasi lasiterassin hankintaa on hyvä pohtia, millaiseen käyttöön lasiterassi sinun kodissasi tulisi. Näin lasiterassi voidaan suunnitella vastaamaan mahdollisimman hyvin tarpeitasi.

Pakopaikka arjesta

Mikäs sen ihanampaa, kuin aloittaa päivä aamukahvia siemaillen pihapuiden lintuja seuraillen. Monelle lasiterassi on kuin toinen olohuone, jossa rentoudutaan ja vietetään aikaa hyvässä seurassa. Viihtyisän lounge-tunnelman luot esimerkiksi sohvaryhmillä. Myös riippumatto on loistava vaihtoehto arjen pakopaikkaa kaipaavalle nautiskelijalle. Tyylikkäästi sisustettu lasiterassi toimiikin näyttävänä kodin sisätilojen jatkeena, jossa kelpaa kestitä vieraita.

Rauhallisia ruokailuhetkiä ilman sateen pelkoa

Ruokahan tunnetusti maistuu aina hieman paremmalta ulkona. Lasiterassi tarjoaakin erinomaisen paikan kesän grillailuille ja ruokahetkille – sadekuuroilta ja ötököiltä suojassa. Suuremmat kärytykset kannattaa toki suosiolla tehdä avonaisemmassa tilassa, mutta tähän oiva ratkaisu on lasiterassin jatkeeksi lisätty lasikatos, jonka suojassa grillailu sujuu mukavasti.

Tyylikäs ruokapöytä on myös näyttävä sisustuselementti, jonka voi huoletta somistaa kauniisti, kun tuuli ei vie serviettejä mukanaan eikä pöytäliina pääse kastumaan. Hanki siis lasiterassillesi pitkä pöytä, jonka ympärille voit kutsua läheisesi niin kesäpäivistä kuin hämärtyvistä syysilloista nauttimaan.

Turvallista tilaa lasten leikeille ja päiväunille

Lasiterassi tarjoaa lisää neliöitä myös lasten leikeille. Etenkin sateisina kesäpäivinä, kun ulkoleikit eivät houkuta, lasiterassilla on tilaa touhuta – ja sinä saat nauttia hetken hiljaisuudesta vaikkapa hyvää kirjaa lukien sohvan nurkassa.

Lasiterassi tarjoaa myös turvallisen paikan vaunuissa nukkuvalle pienokaiselle. Etenkin huonolla säällä ja talvisin ei tarvitse murehtia sateesta, hyytävästä viimasta tai lumipyrystä, kun vaunut ovat suojassa katon alla.

Optimaaliset olosuhteet monille kasveille

Viherpeukalo hyödyntää lasiterassin suotuisat olosuhteet tietenkin kasveille. Lämpimällä lasiterassilla viihtyvät myös eksoottisemmat huonekasvit, ja kesäisin lasiterassi korvaa kasvihuoneen. Kokeile viljellä istutuslaatikoihin esimerkiksi tomaattia, paprikaa ja jopa vesimelonia! Kauniit istutuslaatikot ja ruukut sekä niistä kohoava vehreys paitsi tarjoavat mukavaa puuhaa, luovat myös ihanan boheemia tunnelmaa terassille.

Mikäli olet kyllästynyt joulukuusen variseviin neulasiin, sijoita joulukuusi tänä vuonna lasiterassille. Kuusi säilyy usein pidempään hieman viileämmässä ja lisäksi se on kaunis sisustuselementti talvisessa pihamaisemassa. Täydennä talvista idylliä vielä tunnelmavalaistuksella ja lyhdyillä.

Spa-tunnelmaa kotiin

Pitkän kaavan saunomiseen kuuluu tietenkin myös vilvoittelu ulkoilmassa. Lasiterassin ansiosta voit nauttia viileästä ilmasta ilman iholle piiskaavia jäätäviä sadepisaroita tai kylmettyviä varpaita, kiitos lämpimät termomaton.

Lasiterassi on erinomainen, ympärivuotinen paikka myös porealtaalle. Terassin suojista voit rentoutua lämpimässä vedessä pakkasyön tähtiä katsellen, vaikka ympärillä tuivertaisi kuinka. Spa-henkisen lasiterassin viimeistelevät mukavat tuolit vilvoittelulle sekä minijääkaappi virvokkeille.

Säilytystila

Monelle lasiterassi tarjoaa myös kaivattua lisäsäilytystilaa. Kun valitset terassillesi kauniit säilytyskalusteet, tyylistäkään ei tarvitse tinkiä. Terassille voidaan sijoittaa esimerkiksi moderni jätteiden kierrätyspiste, jossa jätteet odottavat lopulliseen kierrätykseen pääsyä aiheuttamatta hajuhaittoja sisätiloihin. Talven tullen lasiterassille on helppo nostaa suojaan myös muun muassa grilli ja pihakalusteet.

Lasiterassin käyttö talvella

Lasiterassi soveltuu monipuolisesti jopa ympärivuotiseen käyttöön. Lämpölamppujen ja termomattojen ansiosta lasiterassilla on mukava istuskella myös kevään ensimmäisinä päivinä ja viileinä syysiltoina.

Kovimmilla pakkasilla aamukahvin nautiskelu lasiterassilla ei toki ehkä ole miellyttävin kokemus, mutta esimerkiksi saunan jälkeiseen vilvoitteluun tai vauvan nukuttamiseen lasiterassi soveltuu hyvin myös talvella. Lasiterassin suojaan sijoitettu poreallas saattaa olla pakkaspäivänä jopa parhaimmillaan!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Lasiterassin sisustus kannattaa aina aloittaa tilan mittaamisella. Riittävän väljä sisutus paitsi näyttää usein paremmalta, tarjoaa myös mahdollisuuksia monipuolisempaan käyttöön.

Jos ystäväporukka kokoontuu kerran kesässä, vie valtava ruokapöytä tuoleineen suurimman osan ajasta turhaan tilaa terassilta. Satunnaisia vieraita varten pinottavat tuolit ovatkin hyvä vaihtoehto, kunhan terassille jätetään vapaata tilaa niiden sijoittamiselle tarpeen tullen. Pienemmän ruokailuryhmän lisäksi lasiterassille voidaan sijoittaa myös erilaisia lepotuoleja tai vaikkapa sohvaryhmä, joissa voit itse rentoutua arkipäivisin, mutta jotka tarjoavat myös vieraille istumatilaa juhlahetkinä.

Kun suunnittelet lasiterassin sisustusta, käännä katseesi myös sisätiloihin. Kun terassin sisustus on yhdenmukainen kodin muun sisustuksen kanssa, se toimii sisätilojen saumattomana jatkeena. Muista kuitenkin, että lasiterassilla kalusteet ja tekstiilit altistuvat sisätiloja enemmän UV-säteilylle ja kosteudelle. Kalleimpia vintage-aarteita ei siis välttämättä kannata terassille sijoittaa, vaikka lasit suojana ovatkin.

Valaistus luo tunnelman

Valaistuksen merkitystä tunnelman luomisessa ei voi vähätellä. Loppukesän hämärtyvinä iltoina kauniit valonauhat saavat terassin tuntumaan kuin satumaailmalta. Talvella terassin somisteeksi sopivat erilaiset kynttilälyhdyt.

Jos lasiterassi on ympärivuotisessa käytössä, voi lisävalaistus olla tarpeen. Ihanteellisinta on, jos terassille on valittavissa sekä kirkkaampi valaistus että himmeämpi tunnelmavalaistus. Markkinoilla on myös lämpölamppuja, jotka toimivat samalla valaisimina.

Viimeistele tekstiileillä

Tekstiilit viimeistelevät sisustuksen. Koska lasiterassi on sateelta ja roskilta suojassa, voit huoletta somistaa terassiasi esimerkiksi matoilla ja tyynyillä. Jos kaipaat terassillesi näkösuojaa, verhot ovat tyylikäs vaihtoehto sälekaihtimille ja näkösuojakalvoille. Esimerkiksi vaaleat valoverhot näyttävät kauniilta, mutta tarjoavat myös suojaa katseilta ja hieman varjoakin paahtavalta auringolta. Äläkä unohda ihania vilttejä, joihin voit syysiltoina käpertyä hyvän kirjan ja lämpimän kaakaon kera.

Lasiterassit Glasluckanilta

Glasluckan valmistaa unelmiesi lasiterassit tarpeidesi mukaan. Meiltä saat myös laajan valikoiman erilaisia lisävarusteita terassillesi. Ota rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua suunnittelemaan unelmiesi olohuoneen luonnon keskelle!

Soita: 03 588 7385
Laita sähköpostia: myynti@glasluckan.fi

Käy yhteystiedot sivullamme täyttämässä yhteydenottolomake.
Tai ota yhteyttä jälleenmyyjiimme.

Lue myös:

Lasiterassi vanhaan taloon – mitä ottaa huomioon?

Lasiterassi vanhaan taloon – mitä ottaa huomioon?

Lasiterassi sopii mainiosti myös vanhaan taloon – oli kyseessä sitten iäkkäämpi rivitaloasunto, rintamamiestalo, historiallinen huvila tai suvun kesämökki. Lasiterassi tarjoaa…

Lasiterassin sisustus – näin sisustat lisäneliöt tyylikkäästi

Lasiterassin sisustus – näin sisustat lisäneliöt tyylikkäästi

Lasiterassi tarjoaa tyylikästä ja käytännöllistä lisätilaa kotiisi. Lasituksen ansiosta terassia voidaan käyttää jopa vuoden ympäri, minkä ansiosta kotisi neliömäärä kasvaa…