Lasiterassi vanhaan taloon – mitä ottaa huomioon?

Julkaistu

Lasiterassi sopii mainiosti myös vanhaan taloon – oli kyseessä sitten iäkkäämpi rivitaloasunto, rintamamiestalo, historiallinen huvila tai suvun kesämökki. Lasiterassi tarjoaa monipuolista lisätilaa jopa ympärivuotiseen käyttöön sekä nostaa kiinteistön arvoa.

Huolelliset perustukset ovat lasiterassin A ja O

On totta, että lasiterassin rakentaminen uudiskohteeseen on usein vaivattomampaa kuin vanhaan taloon. Jos lasiterassin hankinnassa päätetään jo suunnitteluvaiheessa, voidaan muiden maanrakennustöiden ohella toteuttaa helposti kunnolliset perustukset myös terassille, ja lisäksi talon ulkoseinät ja esimerkiksi ovien sijainti suunnitella terassi huomioiden. Moniin uusiin rivitalokohteisiin suunnitellaan jo valmiiksi varaus mahdolliselle terassilasitukselle.

Lasiterassi vaatii huolelliset perustukset ja routaeristyksen. Mikäli asianmukaista terassipohjaa ei talon yhteydessä jo valmiiksi ole, vaatii lasiterassin perusta usein ensin maanrakennustöitä. Onneksi meiltä Glasluckanilta saat kätevästi samalla kertaa tilattua myös terassin perustusten rakentamisen.

Mihin lasiterassi kannattaa sijoittaa?

Pohdittavaa aiheuttaa myös lasiterassin sijoittaminen. Jos haluat nauttia aamukahvisi auringon säteiden ympäröimänä, mutta kaipaat varjoa paahtavimmilla helteillä, kannattaa lasiterassi sijoittaa idän puolelle. Auringonpalvojien puolestaan kannattaa sijoittaa lasiterassi lännen tai etelän puolelle. Pohjoisen puoli on usein kaikkein viilein ja hämärin.

Tyypillisesti lasiterassille toivotaan kulkua sisätiloista. Jos haluat aurinkoisen lasiterassin talon eteläpuolelle, mutta kyseisellä puolella ei ole ovea, tulee myös tämän lisäämisen aiheuttamat rakennustyöt ottaa huomioon.

Muista myös lupa-asiat

Huomioithan, että lasiterassin rakentaminen vaatii myös usein luvan tai ilmoituksen. Rivitaloasunnossa lupa tarvitaan taloyhtiöltä. Omakotitalossa tai kesämökillä käytännöt riippuvat kunnasta: toisilla paikkakunnilla ja esimerkiksi haja-asutusalueilla voi riittää toimenpideilmoitus, joissain kunnissa ja usein taajama-alueilla voidaan puolestaan vaatia toimenpideluvan tai rakennusluvan hakemista.

Me Glasluckanilla neuvomme mielellämme myös lupa-asioissa.

Mittatilauksena valmistettu lasiterassi sulautuu saumattomasti myös vanhaan taloon

Moni pohtii, miten moderni lasiterassi istuu vanhaan taloon – niin rakenteiden kuin ilmeensä puolesta. Vanhat talot harvoin ovat viivasuoria betonilaatikoita, minkä vuoksi vanhaan taloon lasiterassi kannattaakin aina tilata mittatilauksena. Mittatilauksena valmistettu lasiterassi voidaan myös tyyliltään suunnitella vanhan talon saumattomaksi jatkeeksi, joka usein kohentaa koko kiinteistön ilmettä.

Glasluckanilta saat Suomessa mittatilaustyönä valmistetut korkealaatuiset lasiterassit sekä ammattitaitoista apua jo suunnitteluvaiheessa. Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan teillekin monikäyttöinen ja tyylikäs lasiterassi!

Soita: 03 588 7385
Laita sähköpostia: myynti@glasluckan.fi

Käy yhteystiedot sivullamme täyttämässä yhteydenottolomake.
Tai ota yhteyttä jälleenmyyjiimme.

Olemme mukana Valkeakosken Talonäyttelyssä

Olemme mukana Valkeakosken Talonäyttelyssä

Hyvän asumisen messutapahtuma Valkeakosken Talonäyttely järjestetään Juusonniityn asuinalueella 24.7.–4.8.2024. Tapahtumassa pääset inspiroitumaan 10 uudesta talokohteesta, tutustumaan alan yrityksiin sekä kuuntelemaan…

Lasiterassi vanhaan taloon – mitä ottaa huomioon?

Lasiterassi vanhaan taloon – mitä ottaa huomioon?

Lasiterassi sopii mainiosti myös vanhaan taloon – oli kyseessä sitten iäkkäämpi rivitaloasunto, rintamamiestalo, historiallinen huvila tai suvun kesämökki. Lasiterassi tarjoaa…