Näin huollat lasitettua terassia

Lasituksen puhdistus

Glasluckan-terassilasituksen runko valmistetaan alumiinista, jonka voit puhdistaa vedellä. Halutessasi voit käyttää neutraalia pesuliuosta. Jotta lasituksen pinnat eivät naarmuunnu, ethän käytä hankaavia aineita. Terassin lasit voit pestä vedellä ja tavallisella ikkunanpesuaineella.

Jos liukukiskojen väliin joutuu irtoroskia, on ne helppo poistaa imurilla. Liukukiskojen kestovoidellut laakerit kestävät vuosikymmenien käytön, kun kiskot pidetään puhtaina.

Muistathan lasituksia pestessäsi työturvallisuuden erityisesti korkeiden ja korkealle asennettujen lasien osalta! Voit halutessasi irrottaa liukulasiluukut esimerkiksi pesua varte nostamalla luukkua ylöspäin ja vetämällä sitä alalaidasta sisäänpäin. Ennen kuin irrotat ja peset luukut, poistathan niistä kaatumissuojat. Kun lasielementit on puhdistettu, asenna ensin kaatumissuojat takaisin ja kiinnitä luukut paikoilleen.

Jatkuvasti huurtuva terassilasi voi olla merkki lämpövuodoista

Jos terassin sisäpuolelle syntyy jatkuvasti huurretta, voi se aiheuttaa vaurioita. Vaurioriski kannattaa huomioida erityisesti, jos kyseessä on puuterassi. Huurretta syntyy usein silloin, kun asunnon ovea pidetään auki ja lämmintä ilmaa pääsee terassille. Mikäli terassi huurtuu jatkuvasti, vaikka asunnon ovea pidetään kiinni, voi se olla merkki ovien ja ikkunoiden lämpövuodoista. Nämä vuodot on syytä paikantaa ja tukkia paitsi terassin kunnon, myös lämmitysenergian säästön vuoksi.