Lasitetun terassin sisustaminen

Julkaistu

Kalusteilla uusi ilme terassille

Kalusteilla saadaan otettua lasiterassi juuri siihen käyttöön mitä ihmiset toivovat.

Suunnitteluvaiheessa kannattaa jo pohtia mitä kalusteita mahdollisesti haluaa terassille. Tällöin lasiterassin koko voidaan toteuttaa sen mukaan, että halutut ja tarvittavat kalusteet sopivat sinne. Huomioon on hyvä ottaa se, että kuinka paljon ihmisiä käyttää säännöllisesti terassia. Suotavaa olisi, että kaikki mahtuvat saman pöydän ääreen ja voidaan viettää mukavia hetkiä yhdessä, kodin uudessa olohuoneessa.

Kalusteet on hyvä olla sellaista materiaalia, että ne kestävät lämpötilojen vaihtelut eivätkä myöskään ota itseensä auringon uv-säteistä. Kalusteisiin kannattaakin panostaa, jotta ne ovat mahdollisimman kestävät sekä mukavat. Kalusteiden sävyillä saadaan terassiin lisää luonnetta ja näyttävyyttä -tai näkymättömyyttä jos halutaan.

Kalusteiden huolellisella sijoittelulla saadaan kaikki neliöt käyttöön ja tällöin kalusteet eivät estä kulkua terassilta sisään tai ulos. Liikkumatila on myös tärkeä, että terassilla on mukava olla ja kulkea. Joskus tekee mieli vaihtaa tavaroiden järjestystä. Tämä on myös yksi oiva tapa saada uutta ilmettä terassille.

Tekstiilit ja valaistus tuovat luonnetta terassille

Tekstiilit luovat lisää tunnelmaa ja kodikkuutta terassille. Erilaisilla värityksillä saat terassista omannäköisen ja siellä viihtyy taas paremmin. Tässäkin on hyvä muistaa, että tekstiilit ovat ulkoilmaan sopivat. Esimerkiksi ulkokäyttöön tarkoitettu Dry Step Termomatto, jota tarjoamme tuo lämpöisen lisän jalan alle eikä kylmä hohkaa alhaaltapäin niin pahasti kuin ilman mattoa.

Valaistuksella saadaan tunnelmaa kohotettua ihan uudella tavalla. Terassille sopivat niin kevyet kausivalot kuin veikeämmät jouluvalot. Tunnelmallinen syysilta terassin kylpiessä valossa on varmasti monelle upea ja rauhoittava kokemus! Valoa voidaan myös estää tulemasta sisään verhoilla. Verhoilla voidaan hieman säädellä sitä, miten lasiterassi lämpiää auringossa ja tuohan verhot mukavaa suojaa, jos haluaa olla naapurin katseilta piilossa.

Kasveilla tuoksua, raikasta ilmaa ja pirteyttä terassille

Kasveilla voit myös elävöittää terassia vuodenaikojen mukaan. Viherkasvit tuovat mukavaa väriä ja mahdollisesti myös tuoksua terassille. Joulukuussa joulukuusi valoineen ilahduttamaan omaa ja naapurin silmää tai kesällä kaunis kukkaistutus tuomaan väriä arkeen ja juhlaan!

Lue myös:

Lasitetun terassin sisustaminen

Lasitetun terassin sisustaminen

Kalusteilla uusi ilme terassille Kalusteilla saadaan otettua lasiterassi juuri siihen käyttöön mitä ihmiset toivovat. Suunnitteluvaiheessa kannattaa jo pohtia mitä kalusteita…